J.R.R. Tolkien

Resan genom författarnas värld fortsätter här med nästa stora och populära författare, en författare vars verk har resulterat i sex enastående filmer under 2000-talet. Författaren jag har i åtanke är skaparen bakom trilogin Sagan om Ringer och The Hobbit, självaste J.R.R Tolkien, en av världens absolut bästa författare i mina ögon.

Hans sinne för detalj och fantasi saknar motstycke, med endast ett fåtal andra författare som kan komma i närheten. Nu är jag inte mycket för att läsa böcker vilket kan låta konstigt då jag arbetar med att skriva, men när du läser texter dag ut och dag in i arbetet, när du måste göra efterforskning i olika ämnen vilket tar sin tid, då är bland det sista du vill göra när arbetsdagen är slut, att sätta sig ner och läsa ännu mer text.

Av den anledningen har det inte blivit att jag läst allt för många böcker och är jag intresserad av något verk, då försöker jag i regel hitta den som ljudbok så att jag kan lyssna istället för att läsa, vilket också är något jag varmt rekommenderar eftersom du nu kan göra fler saker samtidigt och inte behöver spendera timme efter timme klistrad framför en bok. Nu kan du gå ut och gå, jogga, ta en tur på cykeln och samtidigt lyssna på din favoritbok. Det var också så jag plöjde igenom hans tre stora verk i Sagan om Ringen trilogin. Dock måste jag tillägga att jag gjorde detta efter att jag hade sett filmerna. Visst jag kände till böckerna sedan tidigare då jag i mina yngre år deltog i rollspel med några vänner och där dessa spel hämtade mycket info och detaljer från hans böcker bland annat.

Vem var J.R.R Tolkien

J.R.R Tolkien, född John Ronald Reuel Tolkien den 3 januari, 1892 i Sydafrika där han förblev fram tills fyra års ålder när han tillsammans med sin mor och yngre bror tillbaka till England varifrån Tolkiens mor och far en gång flyttat ifrån men i samband med faderns död, valde hans mor nu att återvända hem igen. Där levde man ett normalt liv fram tills Tolkien fyllt 12 och hans mor plötsligt också gick bort, och där nu barnen blivit föräldralösa. Med hjälp av bland annat kyrkan och släktingar fick bröderna tak över huvudet och möjligheten att gå i skolan och det var just skolarbetet, främst med inriktning på språk och litteratur som tilltalade Tolkien, så pass att han sökte vidare till Exeter College där han tog examen i just dessa två ämnen. Efter studierna blev det en vända i armén och medverkan i första världskriget där också han påbörjade sin författarkarriär, en karriär som han fortsatte med vid sidan av sitt yrke när han återvände till det civila livet och tog anställning vid University of Leeds under 1920 för att ett par år efter detta bli professor vid Oxford University.

Även hans arbete tog upp stora delar av hans tid, vid sidan av familjen så såg han alltid till att han också hade tid för sitt skrivande och det var under åren på Oxford som han påbörjade verket om Bilbo Baggins, boken som sedermera skulle få titeln ”The Hobbit”. Han följde upp detta med att producera hans kändaste verk av alla, Sagan om Ringen trilogin, som handlade om en ovanlig grupp individer av olika raser som alla kämpade mot onskan och den onda magin.

About the author